SELAMAT SEJAHTERA

Selasa, 1 Disember 2009

KENAPA SEKARANG ANWAR BERSUARA ?


ISU BTN DAN ANWAR

Kepimpinan Dato Sri Najib Tun Abd Razak sebagai Perdana Menteri Malaysia semakin hari semakin terserlah dengan berbagai-bagai perkara dilakukan dan dilaksanakan oleh Beliau. Semakin banyak pembaharuan dibuat oleh Dato Najib semakin banyak pula isu -isu yang sensitif di gembar gemburkan oleh pehak pembangkang.

Isu terbaru adalah mencadangkan BTN ditutup kerana Pembangkang beranggapan kursus yang dianjurkan berbentuk perkauman. Hari ini sdr Anwar telah mencabar mana-mana pehak dalam BTN agar berdebat dengan puak PR tentang peranan BTN.

Apa yang menarik perhatian saya adalah sikap Anwar Ibrahim yang hendak menjadi hero dalam isu BTN ini. Persoalannya kenapa baru sekarang sdr anwar mempertikaikan peranan BTN dan yang paling menarik mempertikai lagu WARISAN.

Mungkin sdr anwar ni dah terlupa semasa beliau berada dalam kerajaan BN dulu lagu WARISAN ini sudah menjadi amalan dalam kurusu BTN. Tetapi kenapa hari ini dipertikaikan. Kalaulah lagu ini tidak sesuai kenapa belaiu tidak memperbetulkan semasa belaiu menjadi Tim Perdana Menteri dulu ?.

Oleh itu, saya berharap kepada sdr Anwar tak usahlah nak menjadi hero tidak bertempat.Janganlah kerana tidak dapat menjadi Perdana Menteri semua yang kerajaan buat sekarang ini tidak betul. Janganlah dek kerana tidak tercapai cita-cita, kita sanggup menjadi alat kepada pehak lain sehinggakan kita menghancurkan bangsa sendiri.

Diharap Sdr Anwar dapat menumpukan sepenuh perhatian kepada kesnya yang belum selesai lagi di Mahkamah. Bersihkan diri dulu barulah boleh nak bersihkan kerajaan BN. Jangan memperdayakan rakyat dengan isu lain supaya rakyat lupa kes yang sedang dihadapi itu.


Diharap kepada rakyat sekalian yang sayangkan Negera kita ini, janganlah kita juga menjadi alat kepada golongan yang berkepentinngan diri ini dan akhirnya kita juga berhadapan dengan kesusahan.

2 ulasan:

 1. Bro, kerja si Anwar yang memang pandai bercakap bohong......... sampai tok guru Nik Aziz pun terikut-ikut.......

  BalasPadam
 2. Salam perjuangan semua,

  Sikit2 nak debat...sikit2 nak debat...apa kejadahnya..??

  Tidak semua isu yg dibangkitkan perlu diperdebatkan...BTN dipolitikkan oleh pembangkang, walhal hakikatnya BTN hanya sebuah agensi di bawah JPM yg mempunyai visi dan misi untuk membentuk rakyat yg cintakan negara...tak perlula dijadikan sebagai isu untuk menutup isu yg lain...

  BTN mempunyai keramatnya sendiri...kalau tak percaya sila la hadir kursus yg dianjurkan oleh BTN....anda akan tahu perkara yg sebenarnya dan realiti kehidupan...

  DS Anwar, jgn mempermainkan isu yg boleh memecahbelahkan lagi rakyat malaysia...

  Terima kasih

  Nik
  Daejeon

  BalasPadam